Teknologföreningenin esittely

 

Hallitus

 

Mikä TF?

Teknologföreningen (TF) on Aalto-yliopiston ruotsinkielinen osakunta. Osakunta perustettiin vuonna 1872. TF:n päämäärä on saattaa yhteen Aalto-yliopiston ruotsinkieliset opiskelijat. Teknologföreningenin omistama osakuntatalo, nimeltään Urdsgjallar, antaa loistavat puitteet tavoitteen saavuttamiseksi. Lähestulkoon yhtä tärkeä tehtävä on ruotsinkielisten opiskelijoiden aatteellisten ja yhteiskunnallisten etujen valvominen. TF valvoo myös sitä että Aalto-yliopiston ruotsinkieliset opinnot täyttävät vaaditut vaatimukset.

TF haluaa tarjota jäsenilleen kaikkea mitä runsaaseen opiskelijaelämään kuuluu.

Jäsenet

Kaikki Aalto-yliopiston ruotsinkieliset opiskelijat ja opiskelijat joilla on kiinnostusta ruotsin kieltä kohtaan voivat liittyä TF:n jäseniksi. Jäsenyys on vapaaehtoinen ja ilmainen. Voit hakea jäsenyyttä seuraavasta osoitteelta: reg.tf.fi. TF:llä on noin 750 varsinaista jästentä, ja noin 850 alumnijäsentä (Ständigt Äldre Medlem). TF:n jäsenet voivat halutessaan olla toisenkin osakunnan jäseniä, sillä TF ei ole sidottu mihinkään maantieteelliseen alueeseen.

Mitä TF:llä tapahtuu?

TF:n toiminta on aattellista ja toimii ainoastaan kiitos jäsentensä vapaaehtoisen toiminnan. TF:n toimintaa hallinnoi kerran vuodessa valittu hallitus. Hallitusta tukee melkein viisikymmentä toimihenkilöä, jotka vastaavat erinäisistä tehtävistä.

TF:llä on useita alajärjestöjä kuten esimerkiksi hullunhauska teekkariorkesteri Humpsvakar, Whisky Föreningen ja viiniseura Why No Wine.

TF:llä järjestetään monenlaista ohjelmaa kuten erilaisia juhlia sekä tapahtumia kuten erittäin suosittu olutsuunnistus Ylonz. TF:llä on lämpimät suhteet Ruotsin Teknillisiin Korkeakouluihin ja joka vuosi KTH:n (Kungliga Tekniska Högskolan) speksi Kårspexet sekä Chalmersspexet Göteborgista vierailee TF:llä. Näiden lisäksi TF järjestää exkursioita ulkomaille ja eri puolelle Suomea. Joten mielekästä ohjelmaa löytyy kyllä jokaiselle jäsenelle!

Talo Urdsgjallar on yksi parhaimmista TF:n tarjoamista jäseneduista. Kaikilla jäsenillä on oikeus oleskella talossa vuorokauden ympäri. TF:llä voi opiskella, lukea lehtiä, tehdä töitä koneella tai vain hengailla ystäviensä kanssa. Arkkitehtonisesti omalaatuinen betonirakennus toimii päivisin opiskelijaravintolana, joka on kuuluisa Keskiviikkospagetistaan. TF:llä on myös mökki Nuuksiossa jonka TF:n jäsenet voivat vuokrata.

Elämänkokemuksia

TF:llä toimivalle kertyy takuulla arvokkaita kokemuksia ja muistoja loppuelämäksi. Käytännön järjestötoiminnan lisäksi TF tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua yliopiston eri osastojen opiskelijoihin. Satunnainenkin vieras tietää, että TF on paikka jossa pidetään hauskaa ja tutustutaan uusiin jännittäviin ihmisiin.